Serdiški breg

Drugače ga tudi imenujemo Rdeči breg, to pa zaradi tega, ker se nahaja tik pod površino rdeča prst. Serdiški breg je drugi najvišji vrh v Prekmurju. Na njem stoji brunarica, katero je postavilo Turistično društvo Rogašovci. Tu je postavljeno tudi vinogradniško znamenje.

S Serdiškega brega je lep razgled na ledavsko dolino. Z avtomobilom se lahko pripeljete prav do samega vrha, ter uživate v pogledu s 416 m visokega hriba.

Serdiški, Sotinski breg – kako priti do vrha?
Po dolini Ledave (potok Ledava, ki teče skozi občino) se skozi Sv. Jurij zapeljemo v Serdico, kjer zavijemo levo in se po cesti pripeljemo prav pod vrh Serdiškega brega, od koder je na vrh le nekaj minut hoje; z gorskim kolesom se lahko pripeljemo na vrh. Klopce pri koči Turističnega društva Rogašovci so zelo primerno mesto tudi za daljši postanek. Nato se vrnemo v Serdico, ter se po dolini zapeljemo v Sotino, kjer sledimo kažipotom Sotina in Sotinski breg. Ko se pripeljemo pod vrh, kjer se cesta uravna, se na levo odcepi kolovoz, po katerem se v 5 minutah vzpnemo na vrh z razglednim stolpom.

Skip to content