Turizem

40 km2 velika Občina Rogašovci s svojimi 3.514 prebivalci leži med Ledavskim dolom, rečico Kučnico, ki je obenem državna meja z Republiko Avstrijo na zahodu, Ledavskim jezerom na jugu in Sotinskem bregu na severu. Občino sestavlja enajst razloženih vasi, v katerih je sestava prebivalstva kmečko delavska, obrtniki raznih panog, pomembnih za obstoj takšne komune (trgovec, frizer, pek, avtomehanik, cvetličar, vinar, kovač, mizar ipd.). Lepo urejeni in obdelani vinogradi in sadovnjaki, med nje pa lično postavljeno čebelnjaki dajejo odlične in iskane darove narave.Glavna cesta pelje skozi naselje, kjer se nahaja banka, pošta, trgovina, zdravnik, lekarna, zobozdravnik, bencinska črpalka, šola …

Občina spada tudi v VINSKO CESTO GORIČKO in KRAJINSKI PARK GORIČKO. Zadnja leta prihaja v ospredje prireditev iskanje naj kmetije in domačije.V občini je precej gostinskih ponudb: GOSTILNA ROGAN – Večeslavci, gostišče KUZMIČ – Sveti Jurij, okrepčevalnica GRIČ – Sveti Jurij, slaščičarna, kavarna pekarna ŠTRUČKA – Rogašovci, vinarstvo, kletarjenje in vinoteka Nemec – Nuskova, Vinotoč ŠTESL – Fikšinci, vinarstvo, kletarjenje MARIČ – Rogašovci, gostilna ŠBÜL – Sotina. Nekatere gostilne nudijo domače prekmurske jedi z bujto repo s kolinami, v dobrih gostilnah in na turističnih kmetijah postrežejo tudi z bogračem (golažu podobna mesna enolončnica, pripravljena iz svinjskega, govejega, divjačinskega mesa in krompirja ter v jesenskem času tudi gob). Zelo znana je tudi domača prekajena prekmurska šunka, kakor tudi zaščitena sladka pogača prekmurska gibanica, ki jo danes pripravljajo skoraj povsod po Sloveniji.Kdor pride k nam enkrat, je kot štorklja, ki se vsako leto vrača v isto gnezdo.

Zloženka

Zemljevidi

Turistično društvo Rogašovci

Rogašovci 14 b, 9262 Rogašovci
Davčna številka: 39648931

Turistično društvo Rogašovci od same ustanovitve deluje za sedaj še na skromni ponudbi in razširjanju turizma v občini Rogašovci na podlagi ponudb in zmogljivosti določenih ponudnikov, ki so se začeli ukvarjati s turizmom na turistično-izletniških kmetijah, vinskih kleteh in vinotočih s kletarjenjem in ponudbo domačih goričkih vin, s prodajo ekoloških doma pridelanih proizvodov, ponudbo rokodelcev in domačih obrtnikov, penzionsko-apartmansko ponudbo prenočevanja in še kaj.

Skip to content